project marylene madou

Het merk Marylène Madou werd begin 2017 opgericht in België, vernoemd naar de ontwerpster zelf. Het ultieme uitgangspunt van elke collectie zijn de prints. Elke textielprint wordt door de ontwerpster zelf in eigen beheer gemaakt, waarbij uitsluitend haar eigen originele schilderijen en digitale illustraties worden gebruikt. Dit is wat elke print van Marylène Madou uniek maakt.

Marylène studeerde in 2015 af aan de LUCA School of Arts, met een masterdiploma in textielontwerp. In 2014 won ze de internationale modewedstrijd ‘The Silhouette of The Future / 2039’, een initiatief van het Modemuseum van Hasselt, en kreeg ze de kans om een internationale stage te lopen in Los Angeles en Londen, waar ze alle ins en outs leerde op het gebied van textiel print  ontwerp.

Haar huidige archief met prints en patronen werd opgepikt door kunstboekenuitgeverij Stockmans Art Books en gepubliceerd in 2021.

Merken over de hele wereld hebben Marylène Madou-kunstwerken in licentie gegeven en Marylène ingehuurd als art director bij het opzetten van verschillende soorten geprinte collecties, waarmee ze wordt erkend als een van opkomende ontwerpers van haar generatie.

Marylène klopte bij ons aan omdat ze op zoek was naar een duurzame oplossing voor haar reststoffen. Samen ontwierpen we deze pufferbags, die ook nog eens reversible zijn. Zo heb je 2 prachtige prints in één tas. Om de tas circulair te maken zijn de hengsels gemaakt van oude autogordels.

Project Ayden
Project Ayden
Project Ayden
logo Ayden

Marylène: “het resultaat is zeker en vast geslaagd. Dank je voor een vlot proces.”

ook een project starten?

Neem contact op met ons voor ideeën en een vrijblijvende offerte.

Company

RE-BANNER is een merk van
Laninx VOF - Amsterdam

Contact

+31 20 21 01 677
info@re-banner.eu